Om


Jeg er
Jette Ditlev


Jeg bygger bro til bedre business.Om

Jeg etablerede Ditlev Consulting i 2003 for at arbejde med min passion: at udvikle mennesker, forretninger og virksomheder. Jeg tror på, at bedre business skabes igennem bedre forandringer og forretningsudvikling, når der er noget meningsfuldt og større end blot vækst og bundlinje i spil. Derfor arbejder jeg typisk med de ledere, virksomheder og organisationer, der gerne vil med på en rejse for at finde frem til det, der rent faktisk driver forretningen, forbrugerne, kunderne og organisationen.


Hvem er kunderne?

Mine kunder er danske og udenlandske og omfatter både større koncerner og mindre virksomheder inden for en række forskellige brancher, som f.eks. fødevarer, tekstil, metal, logistik, detailhandel og forskellige typer af services. Flere kunder har opnået Gazelle-status – flere gange.

 

Hvad leveres til kunderne?

Jeg er ledelsestræner, fremtids-strategi-udvikler, bestyrelsesprof og foredragsholder. Det hele spiller sammen på kryds og tværs. I processen arbejder vi i fællesskab, dvs. jeg involverer både ledelse og medarbejdere. Det er fundamentet for bedre og mere holdbare løsninger, men ikke mindst ejerskab hos alle. Jeg er ikke en del af organisationen og kan derfor optræde frit, objektivt og neutralt.

Og jeg er ret god til at udfordre alle – på alle niveauer med både frække og relevante spørgsmål!

 

Vil du gerne se, hvem jeg bl.a. har løst opgaver for, så klik her.


Hvilken baggrund?

Jeg har solid forretningsmæssig baggrund fra både store koncerner, mindre virksomheder og start-ups. Min baggrund er international, herunder fra 4 års udstationering i Tyskland. Men jeg har også erfaring fra en række andre lande i Europa og fra f.eks. USA og Australien. Sprogligt behersker jeg både engelsk og tysk på forhandlingsniveau – og naturligvis skandinavisk.Er du klar til en snak om, fremtiden?

Stærke værdier

Jeg tror på, at stærke værdier er grundlaget for et godt samarbejde. Og at det hele bygger på “god kemi”, tillid og troværdighed. Her må ikke være tvivl – hverken for dig eller for mig.


Fortrolighed

  • Det bliver imellem os
  • Du får min ærlige mening – konstruktivt

Kvalitet og engagement

  • Ingen “halve” løsninger
  • Jeg arbejder ud fra en “Vi”-holdning

Respekt

  • For virksomheden, dens historie, baggrund og for individet

Samarbejde og forudseenhed

  • Fælles arbejde skaber dynamik og nye muligheder og sikrer både ejerskab og holdbare løsninger

 

Min fortrolighedsopfattelse indebærer i øvrigt også, at jeg ikke lægger cases her på hjemmesiden eller andre steder. Men du kan se eksempler på virksomheder og organisationer, som jeg har løst opgaver for her.


 


Lidt mere om Jette Ditlev


Jeg er cand.merc. i afsætning og strategi fra Aarhus Universitet, School of Business and Social Science (tidl. Handelshøjskolen i Aarhus). I 30 år har jeg arbejdet med ledelse og lederskab, strategi, salg, internationalisering og innovation og har bl.a. stået i spidsen for virksomheder, store forretningsenheder med udenlandske datterselskaber samt store salgsorganisationer med top- og bundlinjeansvar for en omsætning på mere end 650 mio. kr. Siden 2005 har jeg været selvstændig og har arbejdet i bestyrelser og Advisory Boards. Overskriften er nytænkning, at udfordre ”vi plejer at gøre” samt naturligvis at skabe konkrete forretningsmæssige resultater.


Foredragholder, klummeskribent og moderator

Jeg holder hvert år mange foredrag, inspirationsoplæg og workshops, hvor jeg deler brugbare værktøjer, tips og tricks. Jeg fungerer også som moderator på konferencer, større arrangementer mv.


Jeg skriver jævnligt artikler og blogindlæg, og er også fast klummeskribent i erhvervsmagasinet “Erhverv+”, ligesom jeg jævnligt anvendes af medierne, bl.a. af DR og Radio4.

Lektor, mentor og censor

Jeg arbejder også som underviser, bl.a. på SDU-Syddansk Universitet, hvor jeg bl.a. har udviklet faget “Forretningsudvikling i et økonomisk perspektiv” og underviser i “Forandringsledelse”. Jeg er endvidere censor på universiteternes bachelor-, kandidat- og MBA-uddannelser.

 

I 10 år har jeg været mentor for kandidatstuderende ved Aarhus-BSS og fik i 2012 universitetets “Mentor Award” for sin indsats (klik her for at se Jettes Mentor Award) og i 2017 modtog jeg – som den første og eneste – en helt særlig “Mentoring Honorary Award” for 10 års “incredible support and commitment” (klik her for at se denne).

 

Ekstern ekspert for EU-Kommissionen og international ekspert for Enterprise Ireland

EU-Kommissionen har udpeget mig som en af sine eksterne eksperter, der bl.a. vurderer projektforslag inden for forskning og innovation. Og siden 2018 har jeg været international ekspert for Enterprise Ireland.

 

Vil du vide mere om min baggrund, så kan du se min profil på LinkedIn her.

Du er også velkommen til at kontakte mig for uddybning, spørgsmål eller for et detaljeret CV.