Min passion er bedre forandringer og forretningsudvikling

Jeg etablerede Ditlev Consulting for at arbejde med min passion: at udvikle mennesker, forretninger og virksomheder. Mit omdrejningspunkt er ledelse og lederskab, strategi, salg og innovation. Kort sagt: at bidrage til forandring og forretningsudvikling, hvor jeg tilfører:

  • Sparring
  • Kompetencer
  • Ressourcer

Udover egne kompetencer har jeg igennem årene opbygget et stort og stærkt netværk, bl.a. via min VL-gruppe 30, som partner i ASNET Board og som ekstern ekspert for EU-Kommissionen og Enterprise Ireland. Her kan jeg hente god og relevant viden i både Danmark og internationalt.

Derudover er Ditlev Consulting bl.a. medlem af DI-Dansk Industri, MM Businesskvinder og en række erhvervsforeninger.

Hvem er kunderne?

Mine kunder er danske og udenlandske og omfatter både større koncerner og mindre virksomheder inden for en række forskellige brancher, som f.eks. fødevarer, tekstil, metal, logistik, detailhandel og forskellige typer af services.

Flere kunder har opnået Gazelle-status – flere gange.

Hvilke kompetencer?

Jeg har solid forretningsmæssig baggrund fra både store koncerner, mindre virksomheder og start-ups. Min baggrund er international, herunder fra 4 års udstationering i Tyskland. Men jeg har også erfaring fra en række andre lande i Europa og fra f.eks. USA og Australien.

Sprogligt behersker jeg både engelsk og tysk på professionelt forhandlingsniveau – og naturligvis de skandinaviske sprog.

Hvad leveres til kunderne?

Jeg er ledelsesrådgiver og procesfacilitator, men også videns- og kompetenceressource – alt afhængig af opgave og virksomhed.

Det afgørende er, at jeg arbejder i fællesskab med ledelse og medarbejdere hos mine kunder. Dette giver bedre og mere holdbare løsninger, men ikke mindst ejerskab hos alle. Jeg er ikke en del af organisationens eksisterende hierarki og kan derfor optræde frit, objektivt og neutralt. Og jeg er ret god til at udfordre alle – på alle niveauer med både frække og relevante spørgsmål!

Vil du gerne se, hvem jeg bl.a. har løst opgaver for, så klik her.

Stærke værdier

Et godt samarbejde bygger grundlæggende på “god kemi”, tillid og troværdighed. En fælles opfattelse og klarhed heromkring er afgørende. Her må ikke være tvivl – hverken for dig eller for mig.

Fortrolighed

  • “Det bliver imellem os”
  • Du får min ærlige mening – konstruktivt

Kvalitet og engagement

  • Ingen “halve” løsninger
  • “Vi”-holdning

Respekt

  • For din virksomhed, dens historie, baggrund og for individet

Samarbejde og forudseenhed

  • Fælles arbejde skaber dynamik og nye muligheder, samt sikrer både ejerskab og holdbare løsninger

Fortrolighedsopfattelsen indebærer i øvrigt også, at vi ikke lægger cases på vores hjemmeside. Men du kan se eksempler på virksomheder og organisationer, som vi har løst opgaver for klik her.

Lidt mere om Jette Ditlev

Jeg er cand.merc. i afsætning og strategi fra Aarhus Universitet, School of Business and Social Science (tidl. Handelshøjskolen i Aarhus).

I 30 år har jeg arbejdet med ledelse og lederskab, strategi, salg, internationalisering og innovation og har bl.a. stået i spidsen for virksomheder, store forretningsenheder med udenlandske datterselskaber samt store salgsorganisationer med top- og bundlinjeansvar for en omsætning på mere end 650 mio. kr.

Siden 2005 har jeg været selvstændig ledelsesrådgiver og foredragsholder, arbejdet i bestyrelser og Advisory Boards. Overskriften er nytænkning, at udfordre ”vi plejer at gøre” samt naturligvis at skabe konkrete forretningsmæssige resultater.

Foredragholder, klummeskribent og moderator

Jeg holder hvert år mange foredrag, inspirationsoplæg og workshops, hvor jeg deler brugbare værktøjer, tips og tricks. Jeg fungerer også som moderator på konferencer, større arrangementer mv.

Jeg skriver jævnligt artikler og blogindlæg, men er også fast klummeskribent i erhvervsmagasinet “Erhverv+”, ligesom jeg jævnligt deltager i programmer på P1 og Radio4.

Lektor, mentor og censor

Jeg arbejder også som underviser, bl.a. på SDU-Syddansk Universitet, hvor jeg bl.a. har udviklet faget “Forretningsudvikling i et økonomisk perspektiv” og underviser i “Forandringsledelse”. Jeg er endvidere censor på universiteternes bachelor-, kandidat- og MBA-uddannelser.

I 10 år har jeg været mentor for kandidatstuderende ved Aarhus-BSS og fik i 2012 universitetets “Mentor Award” for sin indsats (klik her for at se Jettes Mentor Award) og i 2017 modtog jeg – som den første og eneste – en helt særlig “Mentoring Honorary Award” for 10 års “incredible support and commitment” (klik her for at se denne).

Ekstern ekspert for EU-Kommissionen og international ekspert for Enterprise Ireland

EU-Kommissionen har udpeget mig som en af sine eksterne eksperter, der bl.a. vurderer projektforslag inden for forskning og innovation. Og siden 2018 har jeg været international ekspert for Enterprise Ireland.

Hvorfor fa’n gør de ikke bare, som jeg siger?!

Det spørgsmål har jeg fået mange gange af halvfrustrerede ledere, når vi arbejder med ledelse af unge medarbejdere. Selvfølgelig med et glimt i øjet. Mit svar er som regel: Det skal du sgu da være glad for, at de ikke altid gør! Hvorfor spørger du? Fordi vi alle skal...

læs mere