Ledelse og lederskab

Ledelse er et håndværk, lederskab et personligt anliggende

Når det handler om ledelse er “håndværket” i form af f.eks. budgetmodeller og IT-systemer i spil. Lederskabet er derimod knyttet til dig som menneske og det du bringer med dig. Lederskabet handler om at sætte sig selv i spil og på spil.

Ledelse og lederskab handler også om kultur. Kultur på tværs af landegrænser, på tværs af generationer eller på tværs af forskellige afdelinger eller selskaber i virksomheden.

Ledelse og lederskab stiller langt større krav til dig i dag end tidligere. Udover “det gode håndværk” kræver det mod, sårbarhed, stærke værdier, meningsskabelse og kreativitet. For blot at nævne nogle elementer.

Sparring 1-1 eller til grupper

Lige netop her er jeg en stærk sparringspartner: det er personlig sparring i forhold til den konkrete situation. Eller det er konkret sparring til ledergruppen, teamet eller bestyrelsen i forhold til netop den opgave, som I står overfor. Sparringen har altid et ledelses- og forretningsmæssigt fokus – også når det handler om karriereskifte eller ny organisering.

Sparringsforløb er altid tilpasset den enkelte person, virksomhed og situation. Hos mig er der ikke noget “one-size fits all”.

I gamle dage var ledelse “at skabe resultater igennem andre”. Sådan er det bare ikke mere. Nu handler det nemlig om “at skabe resultater sammen med andre”.

Robert får mindre i løn, fordi han er skaldet!

Hvorfor har vi ikke en Diversitetsminister? Det er omdrejningspunktet i denne klumme og måske du åbnede, fordi du følte dig provokeret eller nysgerrig: ”Robert bliver da ikke fyret, fordi han er skaldet?!” At være skaldet er jo ikke en gyldig grund til at blive fyret....

læs mere

Det forbudte C-ord!

Det forbudte C-ord har ikke noget med Corona at gøre; det handler om coaching i ledelse, der ganske enkelt er noget rod! I denne klumme kan du bla. læse om * at moderne ledelse handler om "sammen med andre" og ikke "igennem andre" (som de fleste har lært) * at sætte...

læs mere