Ledelse og lederskab

Ledelse er et håndværk, lederskab et personligt anliggende

Når det handler om ledelse er “håndværket” i form af f.eks. budgetmodeller og IT-systemer i spil. Lederskabet er derimod knyttet til dig som menneske og det du bringer med dig. Lederskabet handler om at sætte sig selv i spil og på spil.

Ledelse og lederskab handler også om kultur. Kultur på tværs af landegrænser, på tværs af generationer eller på tværs af forskellige afdelinger eller selskaber i virksomheden.

Ledelse og lederskab stiller langt større krav til dig i dag end tidligere. Udover “det gode håndværk” kræver det mod, sårbarhed, stærke værdier, meningsskabelse og kreativitet. For blot at nævne nogle elementer.

Sparring 1-1 eller til grupper

Lige netop her er jeg en stærk sparringspartner: det er personlig sparring i forhold til den konkrete situation. Eller det er konkret sparring til ledergruppen, teamet eller bestyrelsen i forhold til netop den opgave, som I står overfor. Sparringen har altid et ledelses- og forretningsmæssigt fokus – også når det handler om karriereskifte eller ny organisering.

Sparringsforløb er altid tilpasset den enkelte person, virksomhed og situation. Hos mig er der ikke noget “one-size fits all”.

I gamle dage var ledelse “at skabe resultater igennem andre”. Sådan er det bare ikke mere. Nu handler det nemlig om “at skabe resultater sammen med andre”.

Hvorfor fa’n gør de ikke bare, som jeg siger?!

Det spørgsmål har jeg fået mange gange af halvfrustrerede ledere, når vi arbejder med ledelse af unge medarbejdere. Selvfølgelig med et glimt i øjet. Mit svar er som regel: Det skal du sgu da være glad for, at de ikke altid gør! Hvorfor spørger du? Fordi vi alle skal...

læs mere